Lär dig mer om ikonerna i OneDrive

 ·  1 min lästid

Utforska och förstå betydelsen bakom ikonerna i OneDrive för att optimera din användning av molntjänsten.

Betydelsen av ikonerna i OneDrive

Här är några av de vanligaste ikonerna i OneDrive och deras betydelse

information - Denna betyder betyder att det finns nya meddelanden om hur du bäst använder OneDrive eller informerar dig om nya eller oanvända funktioner.

synkproblem - En svart cirkel med ett vitt kors innebär att en fil eller mapp inte kan synkroniseras. Mac-användare ser detta i Finder eller på OneDrive menyradsikoner.

Klicka på ikonenOneDrive i menyradsområdet om du vill veta mer om problemet.

synk har inte slutförts - En nedtonad OneDrive-ikon med en genomstrukna linje innebär att du inte är inloggad eller OneDrive konfigurationen inte har slutförts. 

pausad synk- Den pausade symbolen över ikonen OneDrive innebär att filerna inte synkroniseras för närvarande.

synkronisering pågårDe cirkelformade pilarna över meddelandeikonerna i OneDrive eanger att synkronisering pågår. Detta omfattar när du laddar upp filer eller OneDrive synkroniserar nya filer från molnet till datorn.

blockerad - Om du ser en röd "ingen post"-formatikon över OneDrive-ikonen betyder det att ditt konto är blockerat.

blockerat synk av filtypDen här ikonen kan visas om administratören har blockerat synkroniseringen av vissa filtyper. Det är vanligast att blockera Outlook-datafiler.

du delar filen med någon/du delar filen med någon - Om du ser en personikon bredvid dina filer eller mappar betyder det att filen eller mappen har delats med andra.

fil finns i molnet/fil finns i molnet - Ett blått moln eller ett moln med en pilikon bredvid dina OneDrive filer eller mappar anger att filen bara är tillgänglig online. Filer som endast är tillgängliga online tar inte upp plats på datorn.

synkar - När du öppnar en fil som endast är tillgänglig online laddas den ned till din enhet och blir en lokalt tillgänglig fil. Du kan öppna en lokalt tillgänglig fil när som helst, även utan Internetanslutning. 

behåll - Filer som du markerar som Behåll alltid på den här enheten har en helgrön cirkel eller understruken grå bock.

låst - OneDrive visar en hänglåsikon bredvid aktuell synkroniseringsstatus om filen eller mappen har inställningar som innebär att den inte synkroniseras.Vill du veta mer? Prata med Joakim Björck.


Joakim Björck | joakim@azeo.se | LinkedIn

Joakim Björck är en nyckelspelare i Azeos supportteam som supportkoordinator. Hans expertis i teknisk support och kundservice är avgörande för att snabbt och noggrant hantera kundärenden, överträffa förväntningarna och förbättra kundupplevelsen. Joakims förmåga att effektivt koordinera resurser gör honom till en ovärderlig del av teamet och en pålitlig kontakt för kunderna.