Microsoft Copilot

 ·  2 min lästid

Copilot är Chat GPT implementerat i Microsoft 365!

Microsoft äger företage OpenAI som står bakom Chat GPT som du säkert använt. Copilot är förenklat samma funktion fast "monterad" i din Microsoft 365 miljö. Eftersom den finns i din miljö kommer den till skillnad från Chat GPT vara mycket mer användbar och specifik för just dina ändamål. Den har tillgång till alla dina filer och mail och kan på sådant sätt ge betydligt mycket bättre och personligare hjälp. 

 

För vem är Copilot:

Copilot passar perfekt till mindre företag och enmansbolag. Som mindre företag kan du implementera Copilot snabbare och enklare komma igång med att använda dess funktioner. Copilot passar perfekt om du har varierande arbetsuppgifter med krav på att samla och behandla information. 

Här följer några av de saker du kan göra genom att klicka på Copliot inne i respektive program:

 

Word:

  1. Snabba Formateringstips: När du formaterar en dokumentstycke i Word, kan du be Copilot om förslag på hur du kan anpassa layouten eller applicera stilistiska element för att göra din text mer lättläst och professionell.

  2. Skriva Rapporter: Om du skriver en rapport eller ett dokument kan Copilot hjälpa till med att föreslå strukturering av innehållet eller till och med ge exempel på brödtext baserat på rubriker eller nyckelord som du anger.

Excel:

  1. Formelförslag: När du arbetar med data och formler i Excel, kan Copilot föreslå lämpliga formler baserat på den typ av data du hanterar. Till exempel, om du behöver beräkna ett medelvärde eller hitta en specifik funktion för att analysera data, kan Copilot hjälpa till med att generera rätt formler.

  2. Dataanalys: Om du behöver utföra avancerad dataanalys, kan Copilot föreslå olika metoder och tekniker för att hantera och visualisera dina data på ett meningsfullt sätt.

PowerPoint:

  1. Skapa Presentationer: När du skapar en PowerPoint-presentation kan Copilot föreslå layouter, grafik och designelement för att göra din presentation mer engagerande och visuellt tilltalande.

  2. Presentera Med Förtroende: Om du behöver hjälp med att formulera dina idéer eller skapa välformulerade punkter för din presentation, kan Copilot hjälpa till med att generera text som hjälper dig att kommunicera dina tankar effektivt.

E-post:

  1. Skriva Meddelanden: När du skriver e-postmeddelanden kan Copilot föreslå lämpliga formuleringar för att kommunicera dina tankar eller svara på vanliga frågor. Det kan också hjälpa till med att korrigera stavfel och grammatiska fel för att säkerställa att ditt meddelande är professionellt och lättläst.

  2. Hantera Kalendrar: Om du använder en e-postklient som integreras med kalenderfunktioner, kan Copilot hjälpa till med att föreslå mötesdatum och tider baserat på tillgänglighet och andra relevanta faktorer.

 

Inköp:

Microsoft Copilot kostar (april 2024) ca 350 kr/månad och användare och köps in från en av Microsofts partners, tex vi på Azeo. Licensen finns bara som årslicens för tillfället. Önskar du prova på hjälper vi gärna dig!

 

Fördelar:

Om ert företag vill ligga långt framme och vara med om den senaste tekniken så är Copilot ett måste. Den skapar enorma tidsvinster genom att förenkla ditt arbete med att skapa presentationer, skriva mail och leta efter information. Pröva en licens redan idag och köp till hela företaget när du inser värdet. Vi på Azeo kan hjälpa dig att köpa in, implementera och supporta.